Hvad er bruttolønsordning på kontormøbler?

Bruttolønsordninger kaldes også lønomlægninger eller fleksible lønpakker. Med en bruttolønsordning går medarbejderen ned i løn og får i stedet et eller flere personalegoder fra sin arbejdsgiver. I dette tilfælde er der tale om en bruttolønsordning på kontormøbler og tilbehør til hjemmearbejdspladsen. Møblerne betaler medarbejderen selv over en periode, og ordningen koster derfor reelt ikke arbejdsgiveren noget. Betalingsperioden fastlægger arbejdsgiver og medarbejder. Den er som tommelfingerregel min. 12 måneder og strækker sig som regel over 12-36 måneder.

Udgiften til kontormøblerne bliver trukket af medarbejderens løn før skat – altså af bruttolønnen. På den måde får medarbejderen en skattebesparelse, og møblerne bliver væsentligt billigere, end hvis de skulle købes privat. Det betyder, at der kan blive råd til endnu mere ergonomiske kvalitetsmøbler i smukt design. Desuden betyder skattereglerne på området, at kontormøbler som personalegode ikke beskattes efterfølgende.

En bruttolønsordning på kontormøbler er en gevinst for begge parter

Hjemmekontor med Air whiteboard, lampe og kontorstol

Uanset om du er arbejdsgiver eller ansat, er der altså meget at vinde ved en bruttolønsordning på kontormøbler. Som arbejdsgiver sikrer du dig, at du overholder arbejdsmiljølovens krav til hjemmekontorer, og du hjælper med at sikre medarbejdernes trivsel og helbred, når de arbejder hjemmefra.

Sidst – men absolut ikke mindst – har du har ingen udgifter selv. Du får kun en mindre kapitalforskydning, når du lægger ud for møblerne. Herefter betaler medarbejderne af til dig, indtil møblerne er betalt helt ud.

Medarbejderne sparer penge gennem skattebesparelser, fordi pengene for møblerne trækkes af bruttolønnen. Det betyder, at de nu får mulighed for at købe top-ergonomiske møbler af den højeste kvalitet til hjemmekontoret.

Det er altså slut med at arbejde fra sofaen eller køkkenbordet med gener og smerter til følge.

 

Hvem kan benytte en bruttolønsordning på hjemmearbejdsplads?

I princippet kan alle virksomheder og lønmodtagere benytte sig af en bruttolønsordning og de fordele, den giver. Der er dog en række krav til selve ordningen, som skal overholdes. F.eks. skal ordningen indebære en reel lønnedgang for medarbejderen, og aftalen skal ligge som et skriftligt tillæg til lønaftalen. Alt det praktiske kan du læse mere om under Regler og krav til bruttolønsordning.

Vi samarbejder med Atea og Benify

Har I allerede en aftale hos Atea eller Benify, så kan I nemt bestille kontormøbler til hjemmearbejdspladsen direkte på deres portal.